TripReport: SAS Destination Unknown 2025

.

Tripreport

Ett äventyr utöver det vanliga – spänning, överraskningar och fantastisk stämning från start till mål!

✈ Flygbolag: SAS

🗓 April 2025

💺 Kabinklass: SAS Unknown 

🛫 Avresa: CPH

🎯 Destination: ??? (SVQ)

💯 Antal poäng: 60.000 p.p 

💰 Skatter & avgifter: 0 kr

💰 Hotel: 315 € / Natt 
Eller boka hotell på egen hand.

Vi vill vara tydliga med att SAS bjöd EuroBonusguiden på själva flygstolen, men alla andra kostader är betalda av oss själva!

Live TripReport? Se vår story/highlight på Instagram! Och följ oss gärna 🙂

Skribenter:

Hedvig Christensen & Marcus Fritz

Flygplats & gate
3.5/5
Resan CPH-SVQ
4.5/5
Dag 1 - Ankomst
5/5
Dag 2 - Fridag
0/5
Dag 3 - Aktivitet
3.5/5
Dag 4 - Hemresa
4/5

Totalupplevelse

4.1/5

Låt oss sammanfatta vår resa: SAS “Destination Unknown” var ett äventyr till en hemlig destination. 170 resenärer samlades på Köpenhamns flygplats, där vi blev överraskade med smoothie, cupcakes och en DJ innan det var dags att gå ombord. Under flygresan bjöds vi på en unik matupplevelse och ett quiz – och först i luften avslöjades destinationen: Sevilla.

Väl framme i Sevilla fick vi njuta av takterrassfester med underhållning, privat sightseeing i den historiska byggnaden Royal Alcázar of Seville, samt trevlig mat och dryck.

Helhetsupplevelsen var mycket positiv, trots några små skavanker längs vägen (läs mer om detta nedan). Det är tydligt att många gärna skulle vilja uppleva ett liknande äventyr igen – vi hoppas verkligen att SAS fortsätter med det här otroliga konceptet i framtiden! 

Detta var vad man fick för 60 000 poäng:

  • Flygresa T/R Köpenhamn – Sevilla inkl bagage.
  • Transport till och från hotell.

Utöver detta ingick även:

Fredag

  • Cupcakes och smoothie vid gaten.
  • In-flight meal: The Unknown meal + drinks.
  • Special edition av Scandinavian Traveler Magazine: Destination Unknown: Sevilla
  • Goodie bag
  • Välkomnande med tapas + fri bar på La Galeria 
  • Privat tur på Royal Alcázar of Seville.

Söndag

  • Rooftop lunch + drinks + mat och underhållning på Querencia de Sevilla
3.5/5

Äntligen är dagen här – Destination Unknown!

Vi gick in på flygplatsen, och tog en titt på avgångstavlan där det stod «SK – Unknown Schengen på skärmarna.

Check in öppnade kl 06 och med 4 bemannade incheckningsdiskar blev det aldrig någon kö. Flera SAS-anställda var på plats och småpratade med gästerna efterhand som de checkade in.

Check in var smidigt och vi fick besked att vi skulle uppdatera SAS-appen till den senaste versionen, fast vi visste inte ännu varför. Vi fick bagagetaggar märkta med fictitious XXX. På boardingkort står det from CPH to XXX Destination Unknown.

Vi tog rulltrappan upp och gled smidigt igenom fast track och ner till nybyggda E-fingret.

Vid gaten var SAS egen DJ Niila (som till vardags jobbar som crew) igång och spelade musik. Det bjöds det på minimuffins från Lagkagehuset och smoothie från Joe and the juice. 

En lugn boarding började en kort stund senare. 

4.5/5

Väl ombord ser vi att över ryggstödet på alla flygstolar hänger ett nackstödsöverdrag med Destination Unknown-logotypen. 

I stolsfickan väntade en påse chashew-nötter och en flaska vatten med en QR-kod och “NYFIKEN PÅ DAGENS MENY?”

Vi skannade QR-koden och tack vare att vi hade uppdaterat SAS appen,  presenterades maten direkt i mobilen : 

The Unknown Meal:

MENU

This menu is a tribute to the richness of nature and a celebration of Spring, with carefully selected ingredients letting their natural flavors shine.

Rooted in sustainability and locally sourced produce, each dish tells a story of craftsmanship, seasonality, and deep respect for the land-while embracing innovation to bring new life to timeless ingredients.

CUCUMBER:

Grilled baby cucumber with herbed cream, garnished with sumac, smoked salt, black sesame seeds and fresh watercress

CHEESE:

Local cheese, Den Hvide Dame from Troldhede Mejeri, served with pear wedges marinated in organic Nørrebro apple cider and lemon thyme

QUINOA:

Bowl of overnight quinoa harvested in Danish Lolland-Falster, served with pickled rhubarb and toasted pumpkin seeds

TEMPEH:

Quiche with organic shiitake mushrooms, roasted smoked Nordic tempeh and a seaweed-infused cream

Det fanns också ett veganskt och glutenfritt alternativ för dem som förbeställt detta.

Maten var förberedd endast för denna resa av SAS-köket i Köpenhamn, både på utresan och hemresan, och smakade mycket bra.

I äkta Business Class-stil serverades självklart champagne

  • Charles Heidsieck, Brut Réserve MV, Champagne, Francemen också vitt vin från Thierry Delaunay, Sauvignon Blanc, 2024, Touraine, France. Och rödvin Wine by Joe Pinot Noir, 2021, Oregon, USA
  • Öl Mikkeller Celebration IPA
  • Äppelcider från Ringi
  • Froosh smoothie 
  • Coca-cola
  • Vatten

Efter maten bjöds det på kaffe och två chokladpraliner från Hedh-Escalante.

Ombord var det tal från kapten Helena, Paul Verhagen (EVP & Chief Commercial Officer och Aron Backström (Vice President Product & Loyalty).

Biluthyrningsfirman Hertz delade ut ett quiz där vi fick möjlighet att vara med i en tävling för att vinna presentkort på hyrbilar.  

Wi-Fi var avstängt under hela resan för att förhindra möjligheten till att följa flygningen via flight radar.

SAS DJ spelade musik hela vägen ner till Sevilla och bidrog till en god stämning ombord.

Kort innan landning greppade kapten mikrofonen och gav några ledtrådar om var vi skulle “På spåret” style och det gick till slut upp för alla att vi strax skulle landa i Sevilla.

När vi få minuter innan landning kom ner under molnen, flög vi in i ett ordentligt regnoväder. Det märktes att kapten Helena har flugit i över 30 år då hon gjorde en gjorde utmärkt landning trots detta.

 

5/5

Efter landning gick vi bort till bagagebanden och möttes av mer personal från SAS. Här fick alla varsin goodie-bag och bjöds på vin av en lokal vinproducent. 

Innehåll i goodie-bag:

  • Svart totebag med Destination Unknown-tryck på framsidan, och SAS-logo på baksidan.
  • En påse organic cashew sea salt
  • En flaska vatten
  • Två chokladbollar från Hedh-Escalante (lokal chokladproducent i Lund)
  • Destination Unknown guide broschyr – “48 hours in Seville”. 
  • Ett nyckelband
  • En solfjäder
Vid check-in blev vi uppdelade i grupper, med varsin SAS-representant som ledare. Efter att vi tog vårt bagage gick vi gruppvis till fyra bussar som transporterade oss till våra hotell.

Då inga hotell i Sevilla hade kapacitet att ta emot hela ressällskapet, bodde deltagarna på två olika centrala hotell men med gångavstånd mellan sig.

Cirka en vecka före avresa fick några av deltagarna som skulle bo på Hotel Querencia de Sevilla ett autogenererat välkomstmejl från hotellet. Detta var en miss från hotellets sida, då det avslöjade destinationen i förväg för ett par av deltagarna. När SAS fick kännedom om mejlet, kontaktades de berörda personerna och ombads att radera informationen för att undvika att resmålet avslöjades. 

Vi som bodde på Radisson Collection var tacksamma för att de andra behöll destinationen hemlig.

Vi fick några timmar egentid, och samlas igen kl 18 för ett event på La Galeria där det bjöds på mängder av olika typer av tapas, öppen bar med öl, vin mm.  Det spelades även livemusik och SAS egen DJ Niila bjöd på god stämning.

Paul Verhagen, EVP & Chief Commercial Officer, inledde med att hälsa alla varmt välkomna. Han presenterade resmålet med orden: “Welcome to Europe’s most beautiful city”. Paul berättade att han tidigare bott i staden, och att Sevilla är en av hans favoriter.

Han tackade också för att SAS hade fått hjälp av sina goda partners och vänner i Sevilla för att kunna planera och genomföra Destination Unknown. Därefter välkomnades deltagarna av representanter från staden som också uttryckte sin glädje över att få ta emot gruppen i Sevilla. Därefter drogs vinnarna i Hertz-quizet av Paul, totalt var det tre personer som fick dela på presentkort för hyrbilar till ett samlat värde av 1000€.

När minglet avslutades väntade nästa aktivitet, Private Visit at Royal Alcázar of Seville,  ett kungligt palats, och en av Sevillas mest populära sevärdheter. Vid det här laget hade molnen spruckit upp och Sevilla bjöd på ett fantastiskt kvällsväder. Vi promenerade i den ljumma kvällen bort mot palatset, som nu var stängt för allmänheten – vilket gav oss möjlighet att uppleva det helt för oss själva.

Deltagarna delades in i mindre grupper med guide, och fick med hjälp av headset en privat tur genom palatsets olika rum. Rundvandringen avslutades på en av de vackra innergårdarna, där det bjöds på dryck och en stämningsfull operaupplevelse med utdrag från Carmen. 

En stark första dag med många intryck och fina överraskningar. 

(Betygsätts ej)
0/5

Lördagen är en ledig dag för att utforska Sevilla på egen hand. 
Vi åt en toppenfrukost på hotellet och sedan vandrade vi runt i timmar till tex Plaza de Spania och avslutade kvällen på Setas de Seville.

Plaza de España i Sevilla är en halvcirkelformad byggnad, omgiven av en kanal och vackert dekorerad med keramiska plattor som representerar alla Spaniens provinser. Torget, som byggdes inför Ibero-amerikanska utställningen 1929, är en av Sevillas mest ikoniska sevärdheter och en populär plats för både turister och lokalbefolkning.

Setas de Sevilla, eller “Las Setas,” är en modern trästruktur på La Encarnación-torget i Sevilla, designad av arkitekten Jürgen Mayer. Den liknar enorma svampar och erbjuder en utsiktsplattform på taket, där besökare kan njuta av panoramautsikt över staden, samt ett arkeologiskt museum och en marknad under byggnaden.

Dagen avslutades med middag på en tapasrestaurang och drinks med andra deltagare. 

3.5/5

På morgonen var det fri aktivitet, så vi passade på att njuta av den härliga hotellfrukosten.

Under eftermiddagen tog vi en kort promenad från vårt hotell, Radisson Collection, till Hotel Querencia de Sevilla där den andra halvan av deltagarna bodde. Vi tog hissen upp till en gigantisk rooftop med utsikt över en fantastisk utsikt över Sevilla. 

Vi möttes av SAS egen DJ som spelade härlig musik. Det bjöds på fri bar med öl och vin, och läcker tapas som serverades i flera omgångar under eftermiddagen. Sedan överraskades vi av flamencodansare och livemusik som verkligen förgyllde stämningen.

När kvällen närmade sig var det återigen fri aktivitet och mingel, vilket gav oss möjlighet att fortsätta njuta av den härliga atmosfären i Sevilla.

4/5

På måndagen var det dags för hemresa. Vi gick en kortare bit med våra väskor, och blev sedan upphämtade av bussen som körde oss till flygplatsen. Incheckningen hade redan ordnats av SAS-teamet, så det enda vi behövde göra var att lämna av bagaget och sedan gå direkt till gaten för boarding.

Maten på hemresan var såklart också specialgjord av köket i CPH, The Unknown Meal:

This menu is a tribute to the richness of nature and a celebration of spring, carefully selected ingredients letting their natural flavor shine. Rooted in sustainability and locally sourced produce, each dish tells a story of craftsmanship, seasonality, and deep respect for the land – while embracing innovation to bring new life to timeless ingredients.

Yellow peas: Fava cream made of Danish organic yellow peas with deep-fried capers, toasted seeds, and dill oil.

Potato: Layered potato and seaweed with cauliflower purée, pickled radishes spiced with Sichuan pepper, and pickled Swedish prunellas from Högtorp.

Carrot: Charred Chantenay carrots from Søris, served with carrot cream cheese, seaweed roe, and chervil.

Asparagus: Gammel Knas cheese from Arlanda Unika with grilled asparagus, Swedish dandelion capers from Högtorp, and green pea emulsion.

Vid avstigningen stod hela SAS-teamet och tackade alla för resan och önskade oss en trevlig vidare resa.

KONKLUSION

SAS Destination (Un)Known

👍

Det bästa

Det tål att upprepas från vår förra recension – konceptet med en okänd destination gör hela upplevelsen så mycket mer spännande och något att verkligen se fram emot. Det är en fantastisk känsla att kliva på ett plan utan att veta vart det är på väg. SAS har verkligen lyckats skapa en lyxig och exklusiv stämning ombord, med goda måltider, musik och ett roligt quiz som satte tonen för resan.

Resan började dessutom med ett riktigt pangstart – att först äta och njuta av musik på La Galleria, för att sedan fortsätta till en privat rundtur i det magnifika Royal Alcázar, följt av opera, var något som verkligen kommer stanna kvar i minnesbanken.

Utöver alla aktiviteter var det som alltid en glädje att träffa andra reseglada människor. Resan avslutades på bästa sätt – med en magisk kväll på en takrestaurang med otrolig utsikt över Sevilla.

Stort kudos och ett varmt grattis till SAS-teamet för att ha organiserat detta så framgångsrikt!

👎

Det sämsta

Av misstag fick tyvärr fick några av deltagarna förhandsinformation om destinationen via hotellet, vilket naturligtvis innebar att överraskningsmomentet kring resmålet uteblev.

Det var många som ansåg att  anslutningsflyg för resenärer från OSL och ARN borde ingå. Förhoppningsvis kan en eventuell version 3 av Destination Unknown utgå från OSL eller ARN.

Flygplats & gate
3.5/5
Resan CPH-SVQ
4.5/5
Dag 1 - Ankomst
5/5
Dag 2 - Fridag
0/5
Dag 3 - Aktivitet
3.5/5
Dag 4 - Hemresa
4/5

Total upplevelse

4.1/5

🇩🇰 CPH

✈️ 🇩🇰CPH ➡️ SVQ 🇪🇦

🇪🇦 Dag 1 - Ankomst

🇪🇦 Dag 2 - Fridag

🇪🇦 Dag 3 - Aktivitet

✈️ 🇪🇦 SVQ ➡️ CPH 🇩🇰

SENASTE I EUROBONUS-SAMLANDE!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Nyfiken på hur du kan hålla dig uppdaterad med de allra senaste nyheterna?
Gå även med i Facebook-gruppen Poängen med EuroBonus där vi delar tips och tricks.
Om du har några bra tips själv – dela gärna med dig så att vi tillsammans kan se till att maximera bonusintjäningen.

Inlägget kan innehålla länkar till tjänster där Eurobonusguiden.se får provision eller kompensation.
Detta är kostnadsfritt för dig som läsare eftersom det är leverantören som eventuellt kommer att betala ersättning för inlägget.
Provisionen/kompensationen hjälper oss att täcka kostnader för domän, serverkostnader och andra driftskostnader som är relaterade till den här sidan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste tips och trix i EuroBonus