Annons

Få hjälp med EuroBonus-bokningar

5/5

Nu är det klart – Då lämnar SAS Star Alliance!

.

SAS LÄMNAR STAR ALLIANCE 31 AUGUSTI 2024
OCH GÅR ÖVER TILL SKYTEAM*

SAS skiver på sin hemsida att de går ur Star Alliance 31/8.
SAS kommer dock inte vara “fullvärdiga” medlemmar i Skyteam 1/9 men många av fördelarna kommer redan vara igång (se nedan). 

FOTO: https://www.sas.se/eurobonus/home/

EUROBONUS-FÖRMÅNER NÄR DU RESER MED ETT PARTNERFLYGBOLAG

För avgångar fram till den 31 augusti 2024:

 • EuroBonus-medlemmar som flyger med ett Star Alliance-flygbolag får samma förmåner som idag baserat på deras Star Alliance Silver- eller Gold-status.

För avgångar från och med den 1 september 2024:

 • EuroBonus-medlemmar kommer att ha liknande förmåner med de flesta SkyTeam-flygbolag

  • EuroBonus Silver-medlemmar kommer att få förmåner som extra bagage och prioriterad incheckning med de flesta SkyTeam-flygbolag.

  • EuroBonus Guld- och Diamantmedlemmar får förmåner som tillgång till lounge, fast track och prioriterad ombordstigning hos de flesta SkyTeam-flygbolag.

 • Mer information kommer.

TJÄNA EUROBONUS-POÄNG NÄR DU RESER MED ETT PARTNERFLYGBOLAG

För avgångar fram till 31 augusti 2024:

 • EuroBonus-medlemmar som flyger med ett Star Alliance-flygbolag kommer att tjäna Baspoäng precis som de gör idag.

 • Fram till den 8 september 2024 kommer EuroBonus-medlemmar att kunna tillgodoräkna sig saknade poäng för flygresor med Star Alliance-flygbolag som de har genomfört fram till den 31 augusti 2024. Efter den 8 september 2024 kommer det inte längre att vara möjligt att tillgodoräkna sig saknade poäng för flygresor med Star Alliance-flygbolag. För att undvika att behöva begära ut saknade poäng, se till att ditt EuroBonus-nummer har lagts till i din bokning före avresan.

För avgångar från och med den 1 september 2024:

 • EuroBonus-medlemmar kommer inte längre att tjäna Baspoäng när de flyger med ett Star Alliance-flygbolag, utan istället tjäna Baspoäng när de flyger med de flesta SkyTeam-flygbolag. Mer information om hur du tjänar poäng kommer att finnas på SAS EuroBonus partnersida

 • EuroBonus-medlemmar kan tidigast 8 dagar och senast 6 månader efter flygresan göra anspråk på saknade poäng för flygresor som avgår från och med den 1 september 2024 på de flesta SkyTeam-flygbolag.

ANVÄNDA EUROBONUS-POÄNG FÖR ATT RESA MED PARTNERFLYGBOLAG

PÅ FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

Bokningar:

 • Fram till den 31 augusti 2024 kommer EuroBonus-medlemmar att kunna boka bonusresor på Star Alliance-flygbolag med hjälp av Star Alliance Bonus Trip bokningsverktyg, även om resedatumet är efter den 31 augusti 2024. Inga nya bokningar på Star Alliance-flygbolag kommer att tillåtas efter den 31 augusti 2024.

 • Giltiga Amex 2 för 1-kuponger kan användas för nya bokningar av Star Alliance bonusresor fram till den 31 augusti 2024.

Ombokning:

 • Fram till den 31 augusti 2024 kan du boka om din Star Alliance-bonusresa fram till 24 timmar före utresan, i mån av tillgänglighet, precis som idag, även om ditt avresedatum är från och med den 1 september 2024. När du har påbörjat din resa kommer du dock inte att kunna boka om din returresa.

 • Från den 1 september 2024 kan du boka om din bonusresa till en flygning med SAS eller vissa SkyTeam-flygbolag (i mån av tillgänglighet) genom att kontakta SAS kundtjänst. Precis som idag kan du boka om din resa upp till 24 timmar före avgång för det utgående flyget. Observera att du inte kan boka om returflyget när du har påbörjat din resa.

 • Precis som idag kommer nya poäng att tas från det ursprungliga EuroBonus-kontot om de poäng som användes i den ursprungliga bokningen har gått ut när du bokar om din resa.

Avbokning:

 • Du kan avboka din Star Alliance-bonusresa (fram till 31 augusti 2024 och efter 1 september 2024) precis som idag, fram till 24 timmar före utresan genom att kontakta SAS kundtjänst. När du har påbörjat din resa kan du dock inte boka om din returresa.

 • Alla icke förbrukade poäng och värdebevis kommer att återföras till det ursprungliga EuroBonus-kontot.

PÅ FLYGBOLAG INOM SKYTEAM:

Bokningar:

 • Från den 1 september 2024 kan du använda dina EuroBonus-poäng för att boka bonusresor på de flesta SkyTeam-flygbolag för resor från den 1 september 2024.

 • Du kommer också att kunna använda en Amex 2-för-1-kupong när du bokar en bonusresa på de flesta SkyTeam-flygbolag.

Ombokning:

 • Bonusresor som bokas på SkyTeam-flygbolag kommer att vara ombokningsbara.

 • Precis som idag kommer nya poäng att tas från det ursprungliga EuroBonus-kontot om de poäng som användes i den ursprungliga bokningen har gått ut när du bokar om din resa.

Avbokning:

 • Du kan avboka din bonusresa på ett SkyTeam-flygbolag precis som idag, fram till 24 timmar före avgång för det utresande flyget. Alla icke förbrukade poäng och värdebevis kommer att återföras till det ursprungliga EuroBonus-kontot.

VANLIGA FRÅGOR

Vad kommer att hända med EuroBonus?
 • EuroBonus kommer att förbli SAS lojalitetsprogram, även efter att SAS lämnat Star Alliance. Som medlem kan du fortsätta att tjäna och använda poäng på SAS som du gör idag. Din status och dina förmåner som EuroBonus-medlem när du flyger med SAS kommer inte att förändras.  

 • Att erbjuda ett attraktivt lojalitetsprogram för SAS resenärer är fortsatt högsta prioritet för SAS och dess nya ägare, även efter att SAS bytt ägare och allians. 

 • Den 31 augusti 2024 kommer SAS att lämna Star Alliance. EuroBonus-medlemmar kommer att ha liknande kundförmåner på de flesta flygbolag inom SkyTeam från och med den 1 september 2024.

 • Så länge SAS är medlem i Star Alliance kommer EuroBonus-medlemmar fortsätta att ha samma förmåner som idag när de flyger med ett Star Alliance-flygbolag. 

 • I allmänhet kommer EuroBonus-medlemmar att ha liknande förmåner när de flyger med de flesta SkyTeam-flygbolag som de har idag när de flyger med ett Star Alliance-flygbolag.

Vad händer med mina EuroBonus-poäng?

Dina EuroBonus-poäng kommer att finnas kvar och behålla sitt nuvarande utgångsdatum. Du har kvar alla poäng du har tjänat in och du kan fortsätta att tjäna in och använda poäng som du gör idag.

Vad händer med min EuroBonus-medlemsnivå?

Din EuroBonus-nivå kommer att finnas kvar, liksom dina framsteg mot nästa nivå under din kvalificeringsperiod. Den planerade alliansförändringen kommer inte att påverka kraven för att nå nya medlemsnivåer.

Vad kommer att hända med min EuroBonus Lifetime Gold-status?

EuroBonus Lifetime Gold-programmet kommer att finnas kvar. Dina framsteg mot att uppnå Lifetime Gold kommer inte att påverkas.

Kommer jag att få samma förmåner som EuroBonus-medlem när jag reser med ett Star Alliance-flygbolag?

EuroBonus-förmåner när du reser med partnerflygbolag sammanfattas ovan.

Kan jag fortfarande tjäna poäng när jag flyger med ett annat Star Alliance-flygbolag?

Du kommer att kunna tjäna EuroBonus Baspoäng när du flyger med ett Star Alliance-flygbolag fram till den 31 augusti 2024.

Vad händer med mina befintliga bokningar av Star Alliance-bonusresor?

Befintliga bonusresebokningar förblir oförändrade och kommer att fullföljas även om ditt flyg är planerat att avgå efter att SAS lämnat Star Alliance. Se ovan för mer information.

Kan jag fortfarande använda mina poäng för flygningar med Star Alliance-flygbolag?

Du kan använda dina EuroBonus-poäng för att boka Star Alliance-bonusresor fram till den 31 augusti 2024. Se ovan för mer information.

Kan jag fortfarande tjäna poäng på kreditkort och andra partner som inte är flygbolag?

Ja, det kan du.

Vad gäller för medlemmar i andra Star Alliance-flygbolags lojalitetsprogram som flyger med SAS?

Så länge SAS är en del av Star Alliance kommer medlemmar i andra Star Alliance-flygbolags lojalitetsprogram att omfattas av samma medlemsförmåner när de flyger med SAS. De kommer också att kunna spendera miles/poäng på resor med SAS.

Vad händer med mina Amex 2-för-1-kuponger?
 • Amex 2-for-1 kommer att finnas kvar och du kommer fortfarande att kunna använda kuponger för SAS bonusbiljetter. Du kan också använda nya kuponger för bokningar av Star Alliance bonusresor fram till den 31 augusti 2024. Alla bokningar av bonusresor som gjorts med kuponger förblir oförändrade och kommer att genomföras.

 • Från och med den 1 september 2024 kan du använda dina Amex 2-för-1-kuponger på de flesta SkyTeam-flygbolag.

Vad händer med mina FlyPremium-förmåner?

FlyPremium-förmånerna kommer att finnas kvar, och medlemmar kommer att fortsätta att ha FlyPremium när de bokar SAS Bonus-biljetter.

Kan jag fortfarande använda mina EuroBonus-poäng hos icke-flygbolagspartner, t.ex. biluthyrning och hotell?

Ja, det kan du.

SKYTEAM

Det är 19 medlemmar i SkyTeam  Aeroflot [pausat], Aerolíneas Argentinas, Aeromexico, Air Europa, Air France, China Airlines, China Eastern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Garuda Indonesia, ITA Airways, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, TAROM, Vietnam Airlines, Virgin Atlantic og XiamenAir. Se alla rutter med FlightConnections.

Sky Team members

Vill du läsa mer hos SAS? Klicka här

SENASTE I EUROBONUS-SAMLANDE!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Nyfiken på hur du kan hålla dig uppdaterad med de allra senaste nyheterna?
Gå även med i Facebook-gruppen Poängen med EuroBonus där vi delar tips och tricks.
Om du har några bra tips själv – dela gärna med dig så att vi tillsammans kan se till att maximera bonusintjäningen.

Inlägget kan innehålla länkar till tjänster där Eurobonusguiden.se får provision eller kompensation.
Detta är kostnadsfritt för dig som läsare eftersom det är leverantören som eventuellt kommer att betala ersättning för inlägget.
Provisionen/kompensationen hjälper oss att täcka kostnader för domän, serverkostnader och andra driftskostnader som är relaterade till den här sidan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste tips och trix i EuroBonus