Annons

Få hjälp med EuroBonus-bokningar

5/5

Betalo hjälper dig nå i mål

.

Annons

Betala räkningar med SAS Amex kort

SAS Amex Premium och Elite är riktigt bra kreditkort och deras främsta fördel är möjligheten att tjäna 2for1-vouchers (Res 2 betala för 1). Dessa belöningar kan uppnås när du har spenderat 150 000 respektive 300 000 kronor med ditt kort per kalenderår. Att nå den högre gränsen på 300 000 kronor per år kan verka utmanande, men med en genomtänkt strategi är det fullt möjligt. ➜ Läs mer om de olika amex-korten här.

Använd Betalo för att nå dina mål 

Betalo tar en transaktionsavgift på 2,9% för dessa kreditkort, motsvarande 8 700 SEK för en årlig utgift på 300 000 SEK, får du som tack två värdefulla 2for1-vouchers och 60 000 EuroBonus-poäng på Amex Elite (Amex Premium ger 1 voucher och 45 000 extrapoäng). 

Till detta måste du även lägga till utgiften för själva korten 

  • SAS Amex Premium 135kr/mån.
  • SAS Amex Elite 500kr/mån. 

Hur du använder dina poäng är avgörande för att maximera dina fördelar och kompensera transaktionsavgiften. 

I vårt tidigare exempel, där 300 000 kronor spenderades för att få 60 000 poäng och två Amex 2for1-vouchers, uppgår anskaffningskostnaden endast till 15 öre per poäng. Dessa poäng kan omvandlas till resor inom Europa för upp till fyra personer med SAS i ekonomiklass eller till och med för att åka Business class till New York.

Tänk efter före vilka typer av poängresor du köper

Väljer du att resa till tex Paris blir det ekonomiska utfallet en förlust på 5,3 öre per poäng i jämförelse med anskaffningskostnaden. Men tar du istället en resa till tex  New York blir det en imponerande vinst på hela 27,8 öre per poäng jämfört med din ursprungliga investering. Så allt handlar om vad en “vanlig” biljett kostar i cash VS i poäng. 

Om du tex skall flyga Stockholm – Köpenhamn med mycket kort varsel kanske den biljetten kan kosta upp till 3-4000kr. Får du då istället köpt den som en poängbiljett för 10.000 extrapoäng ger det såklart stort värde, eftersom du betalt Betalo 1500kr för att få poängen. Det är naturligtvis ett krav att det finns en ledig bonusplats för att det skall lyckas.

SAS MasterCard Premium

För dem som har ett SAS MasterCard Premium finns även fördelen av en något lägre transaktionsavgift på 2,9% för Visa- och MasterCard-betalningar jämfört med Amex. Fördelen med kortet är att du även kan göra banköverföringar till konto med restriktionerna på 10 000 SEK / 24 h och 20 000 SEK / 4 dagar. 

För dig som har ett SAS MasterCard Premium med högsta nivån på FlyPremium öppnar sig möjligheten till resor i SAS Business Class. Att använda Betalo för att betala räkningar och nå denna förmån är extra gynnsamt, särskilt om dina utgifter är tillräckligt höga. Genom att använda dina poäng klokt kan du uppnå ett imponerande användningsvärde som överstiger din ursprungliga investering.

SENASTE I EUROBONUS-SAMLANDE!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Nyfiken på hur du kan hålla dig uppdaterad med de allra senaste nyheterna?
Gå även med i Facebook-gruppen Poängen med EuroBonus där vi delar tips och tricks.
Om du har några bra tips själv – dela gärna med dig så att vi tillsammans kan se till att maximera bonusintjäningen.

Inlägget kan innehålla länkar till tjänster där Eurobonusguiden.se får provision eller kompensation.
Detta är kostnadsfritt för dig som läsare eftersom det är leverantören som eventuellt kommer att betala ersättning för inlägget.
Provisionen/kompensationen hjälper oss att täcka kostnader för domän, serverkostnader och andra driftskostnader som är relaterade till den här sidan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste tips och trix i EuroBonus