Annons

Få hjälp med EuroBonus-bokningar

5/5

Eva Air Business Class 777

.

Trip report

"Wow vilket flygbolag"

✈ Flygbolag: EVA Air (777)

🗓 Juli 2023

💺 Kabinklass: Business class

🛫 Avreseort: Amsterdam 

🎯 Destination: Taipei via BKK

💯 Poängkostnad: 82.500 pp + 2-4-1 voucher.

💰 Skatter & avgifter: 1430kr

 

Skribent:

Marcus Fritz

Markupplevelse
3/5
Säte
4/5
Mat & Dryck
5/5
Crew & faciliteter
5/5
Underhållning
3/5
Amenity kit
5/5

SLUTBETYG

4.5/5

Jag har längre försökt att få till tre platser på EVA Air. Dock släpper EVA bara två säten i Royal Laurel Class (dvs business) per avgång. Chatflights hjälpte mig att i stället hitta två flyg som gick samtidigt från Europa till Taipei, så vi lyckades komma till Taipei genom att dela på familjen.  Eva Airs business class känns nästan som en första klass light. Denna flygning gick Amsterdam – Bangkok (tekniskt stopp) – Taipei med den äldre kabinen i Boeing 777-300.

Kom ihåg att följa EuroBonusguidenYoutube!

3/5

 

Star Alliance Lounge Amsterdam Schengen flights (AMS)

Den ordinarie loungen för flyg utanför Schengen är stängd för renovering, och den som vill till loungen hänvisas till två olika kaféer med spartanska utbud. Jag stannade därför kvar på Schengensidan eftersom jag hade flera timmar i Amsterdam, och tjatade mig in till loungen m h a businessbiljett och guldkort. Loungen ligger på taket med trevlig utsikt över ett KLM-flyg på takterrassen. Initialt känns loungen fräsch.  Det fanns tre matalternativ: köttbullar med pasta, tomatsoppa samt indisk gryta med ris. De har även en salladsbar och en kaffebar, samt vin, öl och läsk i kyl.

Loungen har gott om olika sittalternativ; arbetsytor, fåtöljer, bord för större sällskap och soffor. Toaletterna var fräscha, men i Ritualsbehållarna hade de fyllt på med annan, billigare tvål. Tyvärr finns ingen dusch. Framåt kvällskvisten började loungen tömmas på folk, men jag slapp vara helt ensam, då jag fick sällskap av en söt liten mus. 

Eva Air Bangkok (BKK) 

Eva Airs lounger för associationerna till nattklubbar från nittiotalet, vilket verkligen är sant för loungen i Bangkok. Dov belysning, mycket svart och speglar. Fick superbra bemötande av trevlig personal. Loungen är fräsch och ren, och det finns dusch som jag tyvärr inte hann nyttja under det tekniska stoppet på 1,5h. Utbudet av mat och dryck är bra med bl a kokosnötter, Magnumglassar mm. 

Loungen låg bara ett par minuter från gaten, och personalen går runt och säger till när det är boarding.

4/5

 

Denna flygplanstyp (Boeing 777) har den äldre kabinkonfigurationen. Man sitter 1-2-1 och alla säten har därmed åtkomst till gången. Den ständigt närvarande gröna färgen ger ett något udda intryck. Sätet går att lägga ner helt och har många bra inställningsmöjligheter. Kudde, täcke och underlag var alla av sköna och bidrog till god sömn. Sätet har tre stora förvaringsfack där man kan råka glömma delar av sin carry on (se under service).

Tack vare att skärmen går att fälla in i sätet framför känns liggläget riktigt luftigt och bra. Du har även fin längd och bredd på liggytan (jag fick det till att det var ca två meter mellan huvudända till botten på fotbrunnen.

  

5/5

 

Redan några veckor innan avgång loggade vi på Eva Airs hemsida och började gå igenom pre-order-menyn som var komponerad av “Michelin-starred chef” Nakamura & Paul Lee. Fördelen med detta concept är att du kan välja det du gillar och flyget lastas med korrekt mängd mat. Man kan tex ange att man inte önskar äta ombord. Det fick bli en pasta med hummer, som smakade utmärkt. All mat och dryck var femstjärnig. Jag rekommenderar att prova de olika drinkarna ombord.

🎎 Crew & faciliteter

5/5

 

Crew var fantastiska under hela flygningen med service ut i fingerspetsarna. Har inte upplevt något liknande sedan jag flög första klass.

Toaletterna hölls rena under hela flygningen. Med tanke på hur välfyllt Amenity kitet var var det överraskande att det fanns ytterligare produkter på WC.  

Som jag skrev om sätet var det många fina förvaringsmöjligheter i sätet. Lite för många möjligheter visade det sig … Jag lyckades glömma två små kabelväskor vid mitt säte. Detta var inget jag upptäckte förrän jag fick ett missat samtal på telefonen när jag var framme på flygplatshotellet, och direkt efter ett mail där det står de har hittat mina tillhörigheter i säte 5K. De kan skicka hem dem eller så kan jag komma och hämta dem dygnet runt på flygplatsen. Snacka om service!

🎥 Underhållning

3/5

 

Underhållningsystemet var av en äldre modell men fungerade väl. Skärmen skulle vara infälld i sätet framför vid start och landning.  

Bildkvaliteten var kanske inte den bästa, och betrakningsvinkeln vid liggläge var lite so so. Men utbudet var bra och spelen var kul. De hade flera multiplayer games inkl Monopol, Angry birds, Trivial pursuit och UNO som jag spelade mot andra passagerare på flyget.

Hörlurarna satt ganska tungt på huvudet men funkade fint.

Du kan får några MB data gratis om du INNAN flygningen registrerar dig på en hemsida. Tyvärr få folket på awardbiljetter ingen gratis wifi. Du kan köpa wifiåtkomst för mellan 15-40 USD (Se bild). Detta ville jag inte lägga pengar på så jag kan inte berätta hur hastigheten var.

👝 Amenity kit

5/5

 

Här skulle jag vilja ge 10 stjärnor! Wow, detta är förstaklass-nivå.

Efter boarding kom personalen runt och delade ut superfina pyjamasar. Det fanns olika storlekar/färger. XL passar oss större skandinaver utmärkt.

Tofflorna var av en bättre kvalitet men satt lite trångt på foten (jag har storlek 43).

Amenity Kit från italienska Salvatore Ferragamo var riktigt fin design (kom i en skyddande tygpåse) och innehöll:

  • Hårborste med spegel
  • Tandborste 
  • Tandkräm (rejält tilltagen)
  • Öronproppar
  • Ögonmask
  • Putsduk

Och inne i en liten necessär inuti väskan fanns:

  • Ansiksvatten
  • Läppbalsam
  • Body lotion

Även dessa produkter var rejält tilltagna i sammanhanget.

Annons

Idag har man rätt till upp till 600 EUR i kompensation om flygavgången blir inställd, överbokad eller försenad med mer än tre timmar vid ankomst – inom de senaste 3 åren. Det blir inte enklare än så här! 

Registrera ditt ärende, se vad du kan få i kompensation och låt Flyghjälp ta hand om resten.

Markupplevelse

Säte

Mat & Dryck

Crew & Service

Underhållning

Amenity kit

Konklusion

EVA Air Business class 777

👍

Det bästa

Crew var fantastiska!

👎

Det sämsta

Loungen i Amsterdam …

Markupplevelse
3/5
Säte
4/5
Mat & Dryck
5/5
Crew & Service
5/5
Underhållning
3/5
Amenity kit
5/5

SLUTBETYG

4.4/5

Annons

Gratis UC-score / kreditkoll
Visste du att din UC-score kan påverka hur du bedöms som kund hos svenska banker?
Det är nämligen så att alla svenska banker måste göra en kreditprövning av dig när du ansöker om lån och kreditkort.
De bedömer dig baserat på din kreditdata, utan att du själv har koll på den.
MinKreditkoll.se ger dig insyn i din egen UC-score och du kan göra kollen helt gratis här.

SENASTE I EUROBONUS-SAMLANDE!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Nyfiken på hur du kan hålla dig uppdaterad med de allra senaste nyheterna?
Gå även med i Facebook-gruppen Poängen med EuroBonus där vi delar tips och tricks.
Om du har några bra tips själv – dela gärna med dig så att vi tillsammans kan se till att maximera bonusintjäningen.

Inlägget kan innehålla länkar till tjänster där Eurobonusguiden.se får provision eller kompensation.
Detta är kostnadsfritt för dig som läsare eftersom det är leverantören som eventuellt kommer att betala ersättning för inlägget.
Provisionen/kompensationen hjälper oss att täcka kostnader för domän, serverkostnader och andra driftskostnader som är relaterade till den här sidan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste tips och trix i EuroBonus