Annons

Få hjälp med EuroBonus-bokningar

5/5

Ethiopian Airlines Business Class 787

.

Trip report

"Lite av ett lotteri vilken typ av flyg det blir"

✈ Flygbolag: Ethiopian airlines (787)

🗓 April 2023

💺 Kabinklass: Business class

🛫 Avreseort: Seoul 

🎯 Destination: Addis Ababa

💯 Poängkostnad: 82.500+2-4-1

💰 Skatter & avgifter: 1250kr

 

Kom ihåg att följa EuroBonusguidenYoutube!

Skribent:

Marcus Fritz

Markupplevelse
2.5/5
Säte
3/5
Mat & Dryck
3/5
Crew & faciliteter
3/5
Underhållning
3/5
Amenity kit
4/5

SLUTBETYG

3/5

Ethiopian airlines släpper två businessplatser till Eurobonus per flyg. Ethiopian öppnar upp för många populära afrikanska destinationer som t ex Seychellerna, Zanzibar och Johannesburg. Men även några asiatiska pärlor som t ex Tokyo, Seoul, Bangkok och Singapore. Problemet är att det är stor skillnad på business class beroende på vilken kabin flyget har och du kan inte vara säker på vilken layout och vilka säten just din avgång kommer ha. (Chatflights har en lista på vilka flyg som saknar fully flat bed.)

2/5

Seoul Incheon flygplats

Check-in processen på Incheon var plågsam. Det var tre diskar öppna för business class och/eller Star Alliance Gold. Det var en handfull personer före oss i kön,  så vi tänkte att det nog skulle gå smidigt, men ack så fel vi hade!

Vi väntade i 30 minuter innan det blev vår tur. Vi förstod aldrig vad som tog så lång tid men någon form av rekord blev det. Immigration och säkerhetskontrollen var däremot smidig och utan kö.

Asiana lounge (West)

Vi möttes av en smockfull lounge och fick gå runt och leta sittplats i fem-tio minuter. När vi hittat sittplatser var det däremot bra komfort, och vi kunde ladda våra enheter. Maten var ingen höjdare med lite mackor, en salladsbar och några maträtter, inget gav ett särskilt fräscht intryck.

Vi fick tillgång till duschen som var superren och naturligtvis utrustad med japansk toalett, tandborstar, rakgrejer, tvålar mm.

När duschen var överstökad kom man ut en nästan helt tom lounge och vi kunde bekanta oss lite med de eminenta massagefåtöljerna och sedan blev det dags för boarding.

Efter landning i Addis

Vi fick vi röda mattan och fast track igenom immigration (se slutet av videon). Du behöver dock bara detta om du skall in i landet dvs transit slipper immigration. 

➜ Vill du läsa om Cloud 9  loungen i Addis?  

3/5

Vi hade turen att få flyga med 787 med fully flat bed seat. På avgången dagen innan var det en äldre 787 maskin där sätena inte går att fälla ner hela vägen. På en 12 timmars nattflygning uppskattas verkligen flat bed. Det finns även A350 i Ethiopianflottan som har en nyare och fräschare kabin med en trevligare layout.

Konfigurationen i 787-kabinen var nämligen 2-2-2 dvs om du inte känner den du reser med kan det vara lite obekvämt när du måste hoppa över en främmande stolsgranne för att ta dig in och ut från fönsterplats. Detta gör att inget av sätena i kabinen känns särskilt privata. 

Vid sidan om stolen har du en liten hylla med en flaska vatten, hörlurar, 2 x USB A och 1 x strömuttag som fungerar med de flesta av världens strömkontakter.

Kudden och täcket var i tunnaste laget men gjorde sitt jobb.

 

3/5

Direkt efter vi satt oss blev det serverat pre-departure champagne. Tyvärr var bubblet ganska nära rumstemperatur. 

Jag hade hört en del om att maten på Ethiopian skulle vara bra i business class. Det kanske gäller för flyg som startar i Addis Abeba, för middagen var ingen höjdare.

Förrätten blev en sallad med rökt kyckling och några bullar med salami. Huvudrätten blev kycklingbröst med polenta och brunsås. Inget var någon höjdare direkt, och påminde mer om mat i economy hos andra flygbolag. Efterrätten var frukt och den var trevligt upplagd, och frukosten var betydligt bättre med bl a pannkakor, frukt och flingor, samt chokladpraliner.

Det samlade betyget blir godkänt, och jag kan som sagt tänka mig att även detta är betydligt bättre på vissa flygningar, så det går nog att ha tur och få en riktig fullträff också.

🎎 Crew & faciliteter

3/5

Crew var vänliga och service minded genom hela flygingen. Vi fick varsin varm handduk när vi satt oss och de gick igenom om vad vi ville ha att äta eller om vi bara ville sova så mycket som möjligt under flygningen. 

Toaletterna var bra och hölls rena under hela flygningen.

🎥 Underhållning

3/5

Underhållningen ombord var ingen höjdare. Systemet var ganska trött och det var segt att navigera mellan titlarna. Utbudet var mediokert.   

Vinkeln på skärmen funkar utmärkt även i liggläge, och fjärrkontrollen var okej.

Hörlurarna hade noise cancelling men var inte särskilt sköna. Duger för den som inte har med egna.

👝 Amenity kit

3/5

Amenity kitet var överraskande bra. Necessären är av god kvalitet och är en fullt fungerande liten necessär som jag kommer fortsätta använda på resande fot. Den har en krok för upphängning, vilket är smidigt, och innehöll ett standardutbud av tandborste, sockor, ögonmask, öronproppar men även en penna, munskydd och en liten flaska handsprit.

Markupplevelse

Säte

Mat & Dryck

Crew & Service

Underhållning

Amenity kit

Konklusion

Ethiopian airlines 787

👍

Det bästa

Amenity kit!

👎

Det sämsta

Check-in upplevelsen var riktigt kass.

Markupplevelse
2.5/5
Säte
3/5
Mat & Dryck
3/5
Crew & Service
3/5
Underhållning
3/5
Amenity kit
4/5

SLUTBETYG

3/5
Vill du se var Ethiopian flyger? - Spana in tjänsten Flight Connections

SENASTE I EUROBONUS-SAMLANDE!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Nyfiken på hur du kan hålla dig uppdaterad med de allra senaste nyheterna?
Gå även med i Facebook-gruppen Poängen med EuroBonus där vi delar tips och tricks.
Om du har några bra tips själv – dela gärna med dig så att vi tillsammans kan se till att maximera bonusintjäningen.

Inlägget kan innehålla länkar till tjänster där Eurobonusguiden.se får provision eller kompensation.
Detta är kostnadsfritt för dig som läsare eftersom det är leverantören som eventuellt kommer att betala ersättning för inlägget.
Provisionen/kompensationen hjälper oss att täcka kostnader för domän, serverkostnader och andra driftskostnader som är relaterade till den här sidan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste tips och trix i EuroBonus