Annons

Få hjälp med EuroBonus-bokningar

5/5

Singapore Airlines Business Class A350

.

Trip report

"SQ A350 vs A380 - vilken är bäst ?"

✈ Flygbolag: Singapore Airlines (A350)

🗓 April 2023

💺 Kabinklass: Business class

🛫 Avreseort: Singapore 

🎯 Destination: Seoul

💯 Poängkostnad: 82.500+2-4-1

💰 Skatter & avgifter: 1250kr

(Resans slutdestination Seoul)

 

Kom ihåg att följa EuroBonusguidenYoutube!

Skribent:

Marcus Fritz

Markupplevelse
5/5
Säte
4/5
Mat & Dryck
4/5
Crew & Service
5/5
Underhållning
5/5
Amenity kit
3/5

SLUTBETYG

4.2/5

Under en 14-dagarsperiod gick det att boka poängbiljetter med Singapore Airlines för EuroBonuspoäng. Många, inklusive jag, passade på att knipa några platser innan det hastigt och lustigt stängde ner igen. EuroBonus har meddelat att de kommer öppna upp på nytt, men att det krävs ett nytt avtal. Det ser vi fram emot, och medan vi väntar får vi nöja oss med trip reports från dem av oss som lyckades komma iväg. Hur var då flygupplevelsen?

5/5

 Changi är och förblir en av världens bästa flygplatser (Skytrax gav dem första plats-pris 2023). 

Check in avklarades snabbt och effektivt i egen business class-disk. Vidare igenom immigration utan kö. Vips så är man inne på flygplatsen airside. I Singapore har man nämligen valt den lite ovanliga lösningen att köra säkerhetskontroll inne i varje gate. Men det fungerar mycket bra.

Singapore Airlines Business class lunge.

Denna nyrenoverade flaggskeppslounge är utan tvekan en av världens bästa lounger. Loungevärdarna, utrustade med handscanner, möter dig när du kommer upp i rulltrappan,  scannar snabbt boardingkortet och önskar dig välkommen in i loungen. 

Inne i loungen finns ett stort utbud av mat t ex dumplings, nudlar, sushi, mackor, nuggets, pommes, kakor, fruktsallad och riktigt mycket annat. Allt är fräscht, och mycket av maten görs på plats, 50 cm från serveringen. 

Den bemannade baren har det mesta du kan önska i alkoholväg. Vinautomat, ölautomat och möjlighet att blanda egna drinkar. Naturligtvis har de TWG-te som enligt många är ett av världens bästa temärken. Det är hur som helst riktigt riktigt dyrt.  

I loungen finns även ett ordentligt tilltaget vilorum med plats till åtminstone tolv personer, och det finns telefonbås och många olika typer av sittplatser spridda över hela loungen. 

Toaletterna är av japansk typ och körs med fjärrkontroll. Duscharna är otroligt rena och du kan få t ex tandborste, rakartiklar mm 

4/5

Efter att nyss ha åkt Singapore Airlines A380 satte jag mig i A350 med höga förväntningar.

Tyvärr är sätet på A350 inte alls lika bra som på storasyster A380 dock är detta deras regional business class som används främst inom Asien.

(Därför är denna jämförelse mellan A350 och A380 lite orättvis.) Åker du A350 t ex CPH-SIN kommer det vara ett longhaul säte som är mycket bättre än detta.

Men med tanke på att flygningen bara är lite över 6 timmar så klarar man att sätet är mindre på bredden och längden och med bara ett litet hål till fötterna. Sätet är ändå fully flat och läggs enkelt ned med en knapptryckning. Du får ett behagligt underlägg, täcke och kudde, så det snålas inte bara för att det är regionalt. 

Du sitter fortfarande i en 1-2-1 konfiguration där alla har “direct aisle access” dvs du slipper kliva över någon om du ska gå på toaletten eller vill sträcka på benen. Alla platser känns ganska privata tack vare placeringen av stolarna.

I det lilla förvaringsutrymmet har du en flaska vatten, hörlurar, 2 x USB A och 1 x strömuttag som fungerar med de flesta av världens strömkontakter. Här finns även en stor utdragbar spegel.

Via kontrollpanelen styr du fyra olika typer av belysning, inkl en “do not disturb”-knapp om du vill sova och inte vill bli väckt av crew. 

 

4/5

Även på denna flygningen förbokade jag maten via Singapore Airlines hemsida och funktionen Book the Cook“. 

Det blev Lobster Thermidor som smakade helt OK men de hade inte lagt upp det lika fint som sist och det hela blev lite slafsigt med såsen.

Maten serveras på ett dukat bord med porslinstallrikar och metallbestick. Ingen tråkig plastbricka här inte.

De serverade även sina “vanliga” urgoda kycklingspett som snacks innan maten. Förrätten var kall lax som även den var OK.  

Pre departue var det bubbel eller juice man fick välja mellan. Cocktailutbudet under flygningen var toppen. Naturligtvis kan du få en välsmakande Singapore Sling även här, och TWG-te i lyxiga tygpåsar finns också ombord.

🎎 Crew & service

5/5

SQ crew var outstanding  på alla sätt och vis. De kom ofta förbi – utan att störa – för att kolla om vi behövde något och allt gjordes med finess och känsla för service.

Toaletterna var bra och hölls rena under hela flygningen. 

Igen på denna flygning lämnade jag flygningen med känslan att hela världens cabin crew har en del att lära av Singapore Airlines gällande service …

🎥 Underhållning

5/5

Föga förvånande håller underhållningen ombord hög klass även den. Utbudet är bra och sannerligen uppdaterat med nysläppta filmer, serier och spel.  

Den lilla skärmen vid sätet fungerar även som fjärrkontroll och kan med fördel användas att köra kartprogrammet på så du kan hålla koll på var flyget befinner sig.

Hörlurarna är noise cancelling och var bekväma – jag provade dem och hade jag inte haft mina egna Bose med mig hade jag använt dem utan problem.

Wifi var gratis för alla passagerare och fungerade  bra under hela flygningen.

👝 Amenity kit

3/5

Singapore Airlines har sedan länge slutat dela ut amenity kit. Istället har de diverse tillbehör man kan be om t ex tofflor, hårborste, strumpor, hörselskydd och ögonmask.

Om din flygning är på sex timmar eller mer kan du be om ett amenity kit.

Kitet är från Penhaligon och innehåller :

  • Ansiktsvatten
  • Läppbalsam
  • Handkräm

Lägg märke till hur fin insidan är på necessären.

Markupplevelse

Säte

Mat & Dryck

Crew & Service

Underhållning

Amenity kit

Konklusion

Singapore Airlines A350

👍

Det bästa

Nya loungen i Singapore är en förebild för alla världens lounger.

👎

Det sämsta

Om något är faktiskt fotbrunnen i sätet i minsta laget.

Markupplevelse
5/5
Säte
4/5
Mat & Dryck
4/5
Crew & Service
5/5
Underhållning
5/5
Amenity kit
3/5

SLUTBETYG

4.2/5

SENASTE I EUROBONUS-SAMLANDE!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Nyfiken på hur du kan hålla dig uppdaterad med de allra senaste nyheterna?
Gå även med i Facebook-gruppen Poängen med EuroBonus där vi delar tips och tricks.
Om du har några bra tips själv – dela gärna med dig så att vi tillsammans kan se till att maximera bonusintjäningen.

Inlägget kan innehålla länkar till tjänster där Eurobonusguiden.se får provision eller kompensation.
Detta är kostnadsfritt för dig som läsare eftersom det är leverantören som eventuellt kommer att betala ersättning för inlägget.
Provisionen/kompensationen hjälper oss att täcka kostnader för domän, serverkostnader och andra driftskostnader som är relaterade till den här sidan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste tips och trix i EuroBonus