Annons

Få hjälp med EuroBonus-bokningar

5/5

Podcast: Medvind -säsong 3

.

Om MEDVIND

Från skaparna av Chatflights kommer MEDVIND, en podcast som pratar resor med folk i rörelse.
Chatflights VD Alexis Barnekow intervjuar personer med unika perspektiv, med syftet att gräva fram det alla inte vet om resor och resmål.
Det kan handla om ovanliga reseupplevelser, smarta travelhacks, vad som händer i cockpit eller åsikter och perspektiv som alla kanske inte tänker på. Vi vill ta dig till ställen du inte visste fanns!

🎙🎵🎧

Avsnitt 1 – Att flyga business för första gången + att boka Lufthansa för Eurobonuspoäng

I säsongens första avsnitt pratar Jonas och Alexis om hur det är att flyga business class för första gången. Vi går också igenom den första guiden i vår nya prenumerationstjänst, Chatflights Plus, som handlar om att boka Lufthansa med Eurobonuspoäng. När det kommer till business class pratar vi om incheckningen, loungerna, kabinen, sätet, maten och champagnen. Att boka resor med Lufthansa med Eurobonuspoäng handlar om när platserna släpps, hur du gör för att hitta dem samt vilka tricks och hack som finns för att hitta det som inte går att boka online.

Avsnitt 2 – Bröllopsdestinationer för poäng och uppgraderingsvouchers

Del 1: Ska du åka på en romantisk resa och undrar var du kan resa för poäng? Jonas och Alexis går igenom en guide som beskriver vad du kan hitta för Eurobonuspoäng till romantiska destinationer som Maldiverna, Seychellerna och Zanzibar.
Del 2: Funderar du på ett alternativt bonusprogram till Eurobonus kan det vara bra att ha koll på uppgraderingsmöjligheterna som du får av hög status. Vi går igenom upgraderingsförmåner som ingår i andra flygbolags bonusprogram som t.ex. Lufthansa, Finnair, Qatar och Turkish Airlines och jämför dem med SAS Eurobonus. Läs mer hos Chatflights: 10 bästa destinationer för en bröllopsresa.

Avsnitt 3 – Hur du tjänar Eurobonus i vardagen samt Qatars bonusprogram

Alexis och Jonas djupdyker i vilka alternativa sätt det finns att tjäna poäng hos Eurobonus. Många tror att det bara går att tjäna poäng på flyg och kreditkort, men det finns framförallt tre sätt till som kan ge gott om extra poäng. Det handlar om att spendera pengar på rätt sätt i vardagen, t.ex. via Eurobonusshopen eller i utvalda butiker och restauranger, online och på stan. Vi pratar också igenom den senaste artikeln i Chatflights Plus, en guide för hur du ska använda Qatar Avios-poäng för att flyga som en kung över hela världen.

Läs mer hos Chatflights:  Så tjänar du EuroBonus-extrapoäng i vardagen

Avsnitt 4 – Allt om Premium Economy och hur man bokar Thai Airways med Eurobonuspoäng

Alexis och Jonas går först igenom allt om Premium Economy. Vi ger oss på att svara på frågan om det är värt att betala extra för denna mellanklass ombord. Hur det skiljer sig från Economy och Business Class på både långa och korta rutter. Hur det kom till, prisskillnaderna, bokningen, maten och servicen. Hur många poäng man kan tjäna och om det är värt skillnaden i pris. Efter det pratar vi igenom denna veckas guide i Chatflights Plus – Hur du bokar Thai Airways med Eurobonuspoäng. Thai var tidigare ett mycket populärt flygbolag för Eurobonusmedlemmar, nu har det blivit svårare men är inte omöjligt att boka för poäng. Vi går igenom hur man gör och vart man kan resa i de olika klasserna.

Avsnitt 5 – Chatflights feedback till SAS och 5 paradisöar som du kan boka för Eurobonus

Alexis och Jonas diskuterar vad vi på Chatflights, och våra kunder, vill att SAS ska göra för att förbättra Eurobonusprogrammet och poängsystemet. Allt från att erbjuda uppgraderingsvouchers till diamantmedlemmar till att utöka samarbetet med Etihad och tillåta stopovers på bonusresor mot en avgift. Efter det går vi igenom hur du gör för att boka världens 5 mest eftertraktade paradisöar för Eurobonuspoäng, från Maldiverna och Seychellerna i öst till Franska Polynesien via Kalifornien i väst.

Läs mer hos Chatflights:: Chatflights kunders 5 önskemål om förbättringar till SAS Eurobonus.

Avsnitt 6 – Åk på safari för Eurobonuspoäng och hur du når “Lifetime Status

Alexis och Jonas börjar med att lista 5 destinationer som erbjuder Safari och som kan bokas för poäng; Serengeti i Tanzania, Masai Mara i Kenya, Okavango Delta i Botswana, Krugerparken i Sydafrika och Etosha National Park i Namibia. Alla dessa destinationer kan relativt enkelt nås med Eurobonuspoäng med mellan 2 och 9 platser i Business Class hos flygbolag som Ethiopean, Turkish och Lufthansa. I andra delan av podden kartlägger Jonas fenomenet “Lifetime Status”, möjligheten att nå Guld och andra statusar hos flygbolag livet ut.

 

Avsnitt 7 – Franska polynesien och flyg ANA med Eurobonuspoäng

Jonas och Alexis diskuterar en av världens mest eftertraktade destinationer och dess 5 hotell. Ögruppen Franska Polynesien och framförallt ön Bora Bora erbjuder världens kanske mest eftertraktade paradisstränder och hotell. Vi går igenom var det ligger, vad man kan förvänta sig och vilka hotell som kanske är bäst att boka. I del 2 av podden går vi igenom det mytomspunna bolaget ANA, ett av de mest eftertraktade för Eurobonuspoäng. Hur du bokar, vad du kan förvänta dig samt varför du ska satsa på ANA.

Läs mer hos Chatflights:  Franska polynesien & ANA

 

SENASTE I EUROBONUS-SAMLANDE!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

Nyfiken på hur du kan hålla dig uppdaterad med de allra senaste nyheterna?
Gå även med i Facebook-gruppen Poängen med EuroBonus där vi delar tips och tricks.
Om du har några bra tips själv – dela gärna med dig så att vi tillsammans kan se till att maximera bonusintjäningen.

Inlägget kan innehålla länkar till tjänster där Eurobonusguiden.se får provision eller kompensation.
Detta är kostnadsfritt för dig som läsare eftersom det är leverantören som eventuellt kommer att betala ersättning för inlägget.
Provisionen/kompensationen hjälper oss att täcka kostnader för domän, serverkostnader och andra driftskostnader som är relaterade till den här sidan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste tips och trix i EuroBonus